Waarom dit boek

Bestellen? Klik hier (vermeld naam en verzendadres)

Computable, het grootste ict-vakblad van Nederland, werd in januari 2008 het eerste traditionele weekblad ter wereld dat volledig door een internetredactie wordt gemaakt. De titel is tegenwoordig een website. Alle andere uitingen, zoals het weekblad, zes jaargidsen, dossiers, seminars en webcasts zijn bijproducten. Voor deze nieuwe manier van werken ontving Computable in april 2009 de prestigieuze LOF-prijs voor vakbladen.

Het veranderingsproces nam anderhalf jaar in beslag en verliep niet zonder slag of stoot. Gaandeweg moesten plannen en zelfs de strategie worden bijgesteld. De verandering die Computable heeft doorgemaakt is noodzakelijk voor alle traditionele media om te kunnen overleven. Dat geldt niet alleen voor tijdschriften en kranten, maar ook voor omroepen.

Deze overgang van print naar web heeft verstrekkende consequenties voor de journalistieke organisatie en stelt specifieke eisen aan een hoofdredactie. Dit boek is geschreven door de hoofdredactie van Computable. Om journalisten, hoofdredacteuren, uitgevers en directies te helpen bij die overgang, besloten de auteurs hun bevindingen op papier te zetten.